Idyllic Ocean
De wisseldag is vrijdag of zaterdag: Over het algemeen geldt de vrijdag of zaterdag (dit is per villa anders) als de dag van aankomst en vertrek. Soms zijn andere wisseldagen mogelijk in het voor- en naseizoen en overwinterperiode.

Het klimaat van Algarve

_FOT6520

De Algarve beslaat de gehele breedte van het zuidelijkste stuk Portugal. Hoewel de Algarve de populairste vakantiebestemming binnen Portugal is nog niet de gehele regio opgeslokt door het massatoerisme en zijn er zeker landinwaarts nog vrij veel authentieke dorpen en gehuchten te vinden. Maar de Algarve staat natuurlijk vooral bekend als een zon, zee en strandbestemming. Ieder jaar trekken hier miljoenen mensen naar de kust om te genieten van alles wat deze prachtige kuststreek te bieden heeft. Zo zijn er vele prachtige golfbanen te vinden en is het ene strand nog mooier en spectaculairder dan het ander.
Het mediterrane klimaat wat hier heerst, voelt anders door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan, dit zorgt ervoor de de temperaturen wat aangenamer en milder aanvoelen. De meeste regen valt hier in de winterperiode van november tot eind maart. De Algarve heeft een gemiddelde van ongeveer 3000 zonuren per jaar wat één van de hoogste van Europa is.